cauta   
HomeDespre noiDocumenteLegaturiMediaAnunturiImplica-teProgram de ActivitateContact
Istoria PNŢCDStructuriPersonalităţi ale PNŢCDAfiliereAlegeri Locale 2012PozeVideoAlegeri Locale 2016
Alegeri Locale 2016

Adelin Cristian GHIARFAS
Joi, 19 Mai 2016
DRAGI SĂTMĂRENI, Vă reamintesc că Satu Mare ești Tu, Satu Mare sunt Eu. Implicarea noastră activă în viața cetății va reda orașului Satu Ma ...
Aparam Romania Ta
Joi, 19 Mai 2016
Alegeri Locale 05.06.2016 Credinta , Lege , Demnitate ...
Lista Consilieri Judeteni
Joi, 19 Mai 2016
Alegeri Locale 05.06.2016Lista Consilieri Judeteni ...


Cele mai

 

Adelin Cristian GHIARFAS

Joi, 19 Mai 2016DRAGI SĂTMĂRENI,
Vă reamintesc că Satu Mare ești Tu, Satu Mare sunt Eu. Implicarea noastră activă în viața cetății va reda orașului Satu Mare demnitatea și strălucirea de altădată, va însufleți, îmbunătăți viața noastră. Ne dorim o schimbare, ne dorim o Renaștere, ne dorim AICI în Satu Mare un viitor pentru copiii nostri. Inacțiunea, lipsa de participare nu ne va aduce o schimbare benefică ! O implicare activă a tuturor va schimba Satu Mare !
Soluțiile pe care vi le propun sunt soluții concrete, viabile, ușor de implementat, prin care problemele stringente, cu care ne confruntăm noi toți Sătmărenii să-și găsească o rezolvare. În viața noastră de zi cu zi, traficul rutier ne răpește un timp prețios, generează stres și frustrare. Cunoaștem toți care sunt zonele problematice în traficul din Satu Mare. Zona Burdea-b-dul Octavian Goga, intersecția Ștefan cel Mare-Mihai Viteazu-Iuliu- Maniu, podul Golescu-intrarea în Micro 16, zona Pieței agro-alimentare nr. 1, b-dul Henri Coandă-podul Decebal. Consider că fluidizarea traficului pe termen scurt se poate realiza prin soluții simple, dar eficiente: eliminarea trecerii de pietoni din intersecția de la Burdea, realizarea de pasaje subterane sau supraterane pentru pietoni, ce vor oferi o siguranță, dar și o fluidizare a traficului pe podul Decebal. Înființarea de benzi alternative la orele de vârf sau regândirea timpilor de semaforizare ar fi o altă soluție ce nu implică costuri mari. Lărgirea alveolelor de la baza podului Decebal sunt o altă posibilitate de a degreva traficul rutier din zonă. Deschiderea pasajului de cale ferată pentru autovehicule de mic tonaj pe strada Botizului ar decongestiona zona bulevardului Henri Coandă și ar ușura accesul rutier pe podul Decebal. Lărgirea podului Golescu cu o bandă în zona intrării în cartierul Micro 16 ar facilita înscrierea participanților la trafic pe banda corespunzătoare, reducând timpii de traversare. Sunt soluții simple, eficiente, fără costuri mari, care ne-ar ușura accesul în toate zonele orașului. Vă invit la o dezbatere pe această cale, vă invit să analizați propunerile mele, vă invit să-mi comunicați părerea voastră și în același timp vă invit să identificați soluții de fluidizare pentru zona Pieței agro-alimentare nr. 1 și intersecția Ștefan cel Mare –Mihai Viteazul-Iuliu Maniu. Sunt convins că mă veți surprinde cu idei inovative ușor de realizat!
Pe termen lung consider că fluidizarea traficului rutier va putea fi realizată prin accesarea de fonduri europene pentru dotarea parcului auto al Transurbanului cu autovehicule performante, nepoluante, prin eficientizarea transportului în comun și asigurarea la ore de vârf a unui număr suficient de autovehicule pentru a deservi cetățenii. Pe termen lung putem să îndrăznim să materializăm prin finanțări europene o centură de ocolire a orașului . Accesarea de fonduri europene ar putea permite, de asemenea înființarea unui afișaj electronic cu privire la trafic în punctele cheie ale orașului, precum și instalarea unui afișaj electronic în toate stațiile de autobuz din oraș. Este vitală modernizarea stațiilor de autobuz și construirea de refugii pentru călători. Este de asemenea importantă acordarea de facilități pe liniile de transport în comun atât elevilor, pensionarilor cât și persoanelor cu dizabilități ! Sunt convins că există resursele financiare !
Satu Mare este un oraș poluat și consider necesară o monitorizare permanentă a calității aerului și apei potabile în beneficiul sănătății noastre, a fiecăruia și impunerea acolo unde va fi necesar de filtre performante, care să reducă în timp poluarea. Cunoaștem cu toții că anumite zone și străzi din oraș se confruntă de ani de zile cu această problemă !
Pentru a scoate din conul de umbră orașul Satu Mare, pentru a-l face atractiv pentru investitori consider că înființarea unui Parc Tehnologic, îl puteți numi chiar micro-campus și atragerea de firme din domeniul IT ar putea oferi din punct de vedere economic orașului o reală relansare. Pe termen lung ținând cont de resursele naturale de apă termală de pe raza orașului, care sunt un bun al nostru. al tuturor putem regândi un viitor pentru Satu Mare, prin reconversia unei regiuni industriale aflată în declin și prin dezvoltarea unei infrastructuri de turism balnear, care ar crea noi locuri de muncă și ar contribui la dezvoltarea economică a orașului. Există pe POR 2014-2020 pe prioritatea 7.1 sursele de finanțare , care ar putea asigura repunerea orașului pe harta turismului balnear. Trebuie să construim de la ce avem, să dezvoltăm un viitor pe resursele naturale proprii !
Trăim într-un oraș depopulat ultimul recensământ atestând un număr de aproximativ 103.000. Cetățeni. Este vital pentru noi toți să stopăm acest fenomen, este vital să-i readucem pe sătmăreni acasă. Îmi doresc ca una din primele mele inițiative în acest sens să fie acordarea de facilități fiscale timp de 7 ani celor încadrați în muncă, care-și stabilesc domciliul sau resedința în Satu Mare.
Programul operațional regional 2014-2020 ne permite prin Axa 5 prioritatea 5.2 să reabilităm zone ca Pescăruș, Cubic în zone de agrement, spații de recreere și de joacă, în care să regândim oaze verzi de recreere atât de necesare pentru înfrumusețarea orașului.
Siguranța noastră a tuturor este iarăși o prioritate ! Extinderea sistemului de monitorizare și supraveghere video al orașului, pe dig, în cartiere, precum și eficientizarea activității Poliției Locale prin împărțirea atribuțiilor pe sectoare, cartiere vor putea mări gradul nostru de siguranță și de confort!
Axa 5 prioritatea 5.1 ne poate acorda o șansă ca printr-un parteneriat public –privat să reabilităm o clădire dragă nouă tuturor Hotelul Dacia, clădirea Filarmonicii Satu Mare să consolidăm un patrimoniu cultural și istoric al orașului. După cum vedeți există un potențial de schimbare, finanțările nerambursabile sunt șansa orașului Satu Mare, tot ce ne lipsește este o viziune, o strategie pe termen lung în care dezvoltarea orașului șă fie obiectivul primordial și în care să nu facem concesii. Bunăstarea noastră a tuturor nu se negociază! Interesul comunității, al tău și al meu trebuie să primeze. Avem specialiști în Administrația Publică Locală, oameni de valoare, competenți, care vor putea gândi strategic dezvoltarea viitoare a orașului și implementarea proiectelor!
Consolidarea parteneriatelor Administrației locale cu toate ONG-urile pentru soluționarea nevoilor sociale ale comunității și pentru diversificarea paletei de servicii sociale este o altă prioritate !
Cred cu tărie că avem un potențial atât uman, cât și economic, cred cu tărie că Satu Mare are oameni valoroși, creativi, inventivi, specialiști de valoare, care pot schimba ceva ! Cred cu tărie că acum este timpul lor, că acum este momentul ca ei să se facă auziți! Cred cu tărie că împreună, uniți putem schimba ceva! Aștept cu emoție opiniile voastre și vă invit să-mi scrieți propunerile, ideile voastre prin care Satu MARE VA RENAȘTE !

Adelin Cristian GHIARFAȘ


Ultimele


SATU MAREDespre noiDocumenteLegaturiMediaAnunturiImplica-teProgram de Activitate
Servicii de Gazduire Web si Inregistrare Domenii prin Claus Web srl, Satu Mare, 440080, Corvinilor, 5/D8, tel/fax: +40.261768580